Jag fick svår tinnitus, huvudvärk etc av ECT i tvångsvård (LPT)


Kopia av en faktisk anmälan på skador från ECT-behandlingar.

Fick 65 st ECT-behandlingar i tvångsvård och vill anmäla de skador som de har gett.

Jag fick ingen information alls om ECT – inte heller att behandlingen kunde ge minnesskador. Överläkaren beslutade om att genomföra ECT-behandlingarna under LPT. Hade jag vetat vad jag vet idag så hade jag vägrat att få ECT och gjort allt för att slippa även om jag var under LPT.

Fick svåra skador efter ECT-behandlingarna

Efter dessa ECT-behandlingar fick jag svåra skador: Koncentrationssvårigheter. Depression. Apati. Oförmåga att göra saker. Minnesproblem kort+långt. Minns trauma tydligare. Trötthet, oförmåga att koncentrera mig. Ingen kraft. Grav tinnitus. Huvudvärk. Dålig balans. Har problem med kontakt med myndigheter, sociala sammanhang har jag svårt att känna igen ansikten och komma ihåg samtal. Måste dubbelkolla när räkningar ska vara betalda och har svårt att ha koll på kontot vid inköp. Svårt att komma igång med disk och städning pga. apati. Åker helst färdtjänst.

Mina vänner och anhöriga ser att jag har fått dåligt minne, svårt att ta mig för saker, kan ej koncentrera mig på en sak i taget – allt efter ECT-behandlingarna.

Mina rättigheter har kränkts

Jag har inte fått någon information eller hjälp att anmäla mina skador från ECT. Känner att mina rättigheter har kränkts. Tycker att jag är berättigad till upprättelse och skadestånd.


Anmälningar skickas in till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, och Patientförsäkringen, LÖF. Kopior på anmälningarna har skickats till Socialstyrelsen, Socialministern, Socialutskottet, Uppdrag Granskning, Debatt, SVT och Kalla Fakta. Ingen skall kunna säga att de inte visste om att många människor skadas av ECT-behandlingar.


Har du fått skador av ECT-behandlingar?

Har du eller någon du känner fått skador av ECT-behandlingar?

Vi arbetar långsiktigt för att alla drabbade av ECT skall få upprättelse och skadestånd.

För att kunna uppnå detta så krävs det faktiska anmälningar.

Du kan hjälpa till – och hjälpa andra – genom att berätta din historia eller anmäla.

Jag har varit i kontakt med hundratals drabbade och deras anhöriga.

Vi tar det steg för steg i din egen takt och jag är med och stöttar och hjälper hela vägen. Du kan alltid kontakta mig när du behöver.

Du får också en full information om mig och mitt engagemang.

Välkommen att kontakta mig!
Peter

Du är tyvärr inte ensam!

Du är tyvärr inte ensam om att ha fått skador av ECT-behandlingar. Många är drabbade av ECT, elchocker eller elbehandling.

Läs om fler skador från elchocker (ECT).

Möt andra på Facebook – Nej till elchocker (ECT)!

Peter Larsson hjälper personer som skadats av ECT-behandlingar
”Peter. I mina ögon är du en sann hjälte. Detta har legat så djupt inom mig att jag i tidig ålder (13 år) fick ETC. En stor slöja av skam har hela livet funnits och jag har blivit negativt dömd av de få personer som visst.Men när jag fick kontakt med dig kunde jag börja berätta”

Fler lovord från personer som fått hjälp.
 
Peter Larsson, skribent, debattör, medredaktör Newsvoice
Medlem i Amnesty, Kommittén för Mänskliga Rättigheter och Röda Korset.