Jag ville begå självmord under ECT-behandlingarna


En människas vädjande händer i en anmälan mot ECT-behandlingar
Kopia av en faktisk anmälan på skador från ECT-behandlingar.

Jag vill anmäla de skador som jag har fått av 14st ECT-behandlingar.

Psykiatrin pratade väldigt gott om ECT

Efter att läkaren berättade så mkt positivt om ECT så accepterade jag det! Jag hade så ont i själen och ville bli en glad person igen! Läkaren lovade att jag skulle bli bättre efter ECT och att det skulle hjälpa mig med depression parallellt med medicinering, att jag skulle bli sövd under behandlingen, att jag skulle få övergående, lätta minnesluckor men att det skulle komma tillbaka! Jag fick en skriftligt info men det stod inget om långvariga minnesskador. Var i en låst avdelning och jag ville bli bra! Det kändes att jag inte har ngt mer alternativ. Läkaren berättade gott om ECT och föreslog det som en bra behandling.

Känner mig totalt handikappad

Efter ECT-behandlingarna har jag fått svår minnesproblematik, dålig inlärningsförmåga, svårt och hitta ord, kort närminne, yrsel och huvudvärk, muskelvärk och domningar i huvudet, armar och ben väldigt ofta och dåligt lokalsinne. Jag har stora minnesbesvär! Jag har mkt dålig lokalsinne, känner mig totalt handikappad! Jag har glömt hur en fjärrkontroll funkar, har mkt dålig inlärningsförmåga, kan inte hantera data, alla mina koder, hur man betalar räkningar, kan inte åka buss, tåg, kan inte träffa folk, kände inte igen mina kläder, kan inte duscha själv, har sämre balans, får ofta kristallsjuka.

Alla mina tidigare kunskaper har försvunnit efter ECT

Jag var väldigt duktig på allt tidigare som sjuksköterska, det tekniska, matlagning, kunde hålla många bollar i luften samtidigt, var en människa i centrum! Jag har glömt namn på kända personer och deras ansikte, skäms över att jag inte har minne, många människor som jag hade kontakt med tidigare, känner jag inte igen! Har svåra huvudvärk, ramlar ofta och klarar inte att laga mat, handla, städa, ringa samtal! Min tunga svullnar och jag blir alldeles torr i munnen nät jag talar med ngn mer en än minut! Har glömt namn på alla mediciner, journalföring i en system som jag var expert på! Det känns att alla mina kunskaper inom allt är borta!

Jag behandlas som ett barn av mina närmaste! Jag försöker verkligen att komma ihåg!!! Men blir mer besviken på mig själv varje gång!

Under ECT-behandlingarna ville jag begå självmord

Under själva ECT-behandlingarna berättar min dotter att jag sa att jag skulle begå självmord, att jag blev manisk!

Psykiatrin kränker mina rättigheter

Nu när det har gått en tid sedan sista ECT behandlingen, säger mina närmaste att jag har stora behov av att få hjälp med allt! Psykiatrin kränker mina rättigheter och säger att själva depressionen i sig ger dåligt minne!!!! Men jag hade absolut inga minnesbesvär före ECT behandlingen! Jag var känd bland arbetskollegor att ha bra minne! Jag har tagit upp och berättat om mina skador från ECT-behandlingarna till läkarna men de säger inget. Jag har inte fått någon hjälp eller information att anmäla mina skador från ECT.

Rekommenderar inte ECT-behandlingar till någon! Jag har inte blivit bättre i min depression.


Anmälningar skickas in till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, och Patientförsäkringen, LÖF. Kopior på anmälningarna har skickats till Socialstyrelsen, Socialministern, Socialutskottet, Uppdrag Granskning, Debatt, SVT och Kalla Fakta. Ingen skall kunna säga att de inte visste om att många människor skadas av ECT-behandlingar.


Har du fått skador av ECT-behandlingar?

Har du eller någon du känner fått skador av ECT-behandlingar?

Vi arbetar långsiktigt för att alla drabbade av ECT skall få upprättelse och skadestånd.

För att kunna uppnå detta så krävs det faktiska anmälningar.

Du kan hjälpa till – och hjälpa andra – genom att berätta din historia eller anmäla.

Jag har varit i kontakt med hundratals drabbade och deras anhöriga.

Vi tar det steg för steg i din egen takt och jag är med och stöttar och hjälper hela vägen. Du kan alltid kontakta mig när du behöver.

Du får också en full information om mig och mitt engagemang.

Välkommen att kontakta mig!
Peter

Du är tyvärr inte ensam!

Du är tyvärr inte ensam om att ha fått skador av ECT-behandlingar. Många är drabbade av ECT, elchocker eller elbehandling.

Läs om fler skador från elchocker (ECT).

Möt andra på Facebook – Nej till elchocker (ECT)!

Peter Larsson hjälper personer som skadats av ECT-behandlingar
”Peter. I mina ögon är du en sann hjälte. Detta har legat så djupt inom mig att jag i tidig ålder (13 år) fick ETC. En stor slöja av skam har hela livet funnits och jag har blivit negativt dömd av de få personer som visst.Men när jag fick kontakt med dig kunde jag börja berätta”

Fler lovord från personer som fått hjälp.
 
Peter Larsson, skribent, debattör, medredaktör Newsvoice
Medlem i Amnesty, Kommittén för Mänskliga Rättigheter och Röda Korset.