Tinnitus, panikångest-attacker och spänningshuvudvärk efter ECT


Kopia av en faktisk anmälan på skador från ECT-behandlingar.

Jag vill anmäla de skador som jag har fått av 16 st ECT-behandlingar.

Psykiatrin föreslog att jag skulle få ECT och jag var tvungen att gå med på detta annars skulle jag inte få någon hjälp. Kände mig tvingad att ta emot ECT. De sa att ECT skulle vara en snabb skonsam behandling. Fick ingen info om minnesstörningar eller bestående skador efter ECT. Jag skulle bli fri från symptom efter ECT-behandlingarna.

Min mamma och pappa var emot ECT-behandlingarna, men jag lyssnade inte på dem. Önskar att jag aldrig hade fått det!

Jag blev nedtryckt i sängen, sövdes och gavs ECT

Den sista ECT-behandlingen ville jag verkligen inte ha – var på väg att resa mig upp men blev nedtryckt i sängen och sedan sövde de mig och gav ECT.

Fick inget som helst resultat från ECT-behandlingarna utan blev skadad istället. Efter ECT-behandlingarna fick jag panikångest attacker, tinnitus och spänningshuvudvärk i huvud och nacke. Jag har problem med att betala räkningarna och att fixa ett riktigt jobb.

ECT-behandlingar är ren tortyr

Tycker inte att ECT var någon behandling utan ren tortyr som ingen skall behöva gå igenom. ECT-behandlingarna skall förbjudas. Jag har inte fått någon hjälp eller information om att anmäla mina skador från ECT-behandlingarna.


Anmälningar skickas in till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, och Patientförsäkringen, LÖF. Kopior på anmälningarna har skickats till Socialstyrelsen, Socialministern, Socialutskottet, Uppdrag Granskning, Debatt, SVT och Kalla Fakta. Ingen skall kunna säga att de inte visste om att många människor skadas av ECT-behandlingar.


Har du fått skador av ECT-behandlingar?

Har du eller någon du känner fått skador av ECT-behandlingar?

Vi arbetar långsiktigt för att alla drabbade av ECT skall få upprättelse och skadestånd.

För att kunna uppnå detta så krävs det faktiska anmälningar.

Du kan hjälpa till – och hjälpa andra – genom att berätta din historia eller anmäla.

Jag har varit i kontakt med hundratals drabbade och deras anhöriga.

Vi tar det steg för steg i din egen takt och jag är med och stöttar och hjälper hela vägen. Du kan alltid kontakta mig när du behöver.

Du får också en full information om mig och mitt engagemang.

Välkommen att kontakta mig!
Peter

Du är tyvärr inte ensam!

Du är tyvärr inte ensam om att ha fått skador av ECT-behandlingar. Många är drabbade av ECT, elchocker eller elbehandling.

Läs om fler skador från elchocker (ECT).

Möt andra på Facebook – Nej till elchocker (ECT)!

Peter Larsson hjälper personer som skadats av ECT-behandlingar
”Peter. I mina ögon är du en sann hjälte. Detta har legat så djupt inom mig att jag i tidig ålder (13 år) fick ETC. En stor slöja av skam har hela livet funnits och jag har blivit negativt dömd av de få personer som visst.Men när jag fick kontakt med dig kunde jag börja berätta”

Fler lovord från personer som fått hjälp.
 
Peter Larsson, skribent, debattör, medredaktör Newsvoice
Medlem i Amnesty, Kommittén för Mänskliga Rättigheter och Röda Korset.