ECT gav mig grova minnesluckor och förstörde mitt friska liv


Kopia av en faktisk anmälan på skador från ECT-behandlingar.

Jag vill anmäla de skador som jag har fått av 13-20st ECT-behandlingar. Vet inte hur många ECT jag har fått men tror att det är 13-20 st. Min familj gillade inte att jag fick ECT.

Fick dålig information innan ECT-behandlingarna. Skriftligt har jag aldrig fått någon information vad jag minns och knappt något muntligt heller. Minnesluckor har de berättat för mig, men bara att det är närminnet och att det kommer tillbaka sen. Men där hade de totalt fel. Hade jag vetat vad jag vet idag så hade jag aldrig i livet gått med på ECT-behandlingarna.

Aggressiv med sämre minne och sömn efter ECT

Efter ECT-behandlingarna har jag fått sämre minne, grova minnesluckor, sämre sömn, minns ej folk som jag träffat innan i livet, mer aggressiv i livet nu och kortare stubin. Har svårt med bollar i luften, blir irriterad snabbare. Sämre minne nu, när jag möter nya människor så glömmer jag av direkt vad de heter, har svårt att ha många bollar i luften samtidigt nu.

Fick läras om på nytt på arbetet

Jag fick läras om på nytt när jag började arbeta igen sen jag blev frisk. Hade glömt av alla rutiner mm. Mina anhöriga och vänner hatar att jag fick ECT. De blev ledsna varje gång jag berättade att jag skulle få det. Känner mig kränkt och lurad. De har förstört mitt friska liv nu. Skäms för att jag tappar minnet så fort nu och att det tar tid för mig att förstå numera.

Jag har absolut inte fått någon information om eller hjälp att anmäla mina skador från ECT.

Jag känner mig kränkt och lurad


Anmälningar skickas in till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, och Patientförsäkringen, LÖF. Kopior på anmälningarna har skickats till Socialstyrelsen, Socialministern, Socialutskottet, Uppdrag Granskning, Debatt, SVT och Kalla Fakta. Ingen skall kunna säga att de inte visste om att många människor skadas av ECT-behandlingar.


Har du fått skador av ECT-behandlingar?

Har du eller någon du känner fått skador av ECT-behandlingar?

Vi arbetar långsiktigt för att alla drabbade av ECT skall få upprättelse och skadestånd.

För att kunna uppnå detta så krävs det faktiska anmälningar.

Du kan hjälpa till – och hjälpa andra – genom att berätta din historia eller anmäla.

Jag har varit i kontakt med hundratals drabbade och deras anhöriga.

Vi tar det steg för steg i din egen takt och jag är med och stöttar och hjälper hela vägen. Du kan alltid kontakta mig när du behöver.

Du får också en full information om mig och mitt engagemang.

Välkommen att kontakta mig!
Peter

Du är tyvärr inte ensam!

Du är tyvärr inte ensam om att ha fått skador av ECT-behandlingar. Många är drabbade av ECT, elchocker eller elbehandling.

Läs om fler skador från elchocker (ECT).

Möt andra på Facebook – Nej till elchocker (ECT)!

Peter Larsson hjälper personer som skadats av ECT-behandlingar
”Peter. I mina ögon är du en sann hjälte. Detta har legat så djupt inom mig att jag i tidig ålder (13 år) fick ETC. En stor slöja av skam har hela livet funnits och jag har blivit negativt dömd av de få personer som visst.Men när jag fick kontakt med dig kunde jag börja berätta”

Fler lovord från personer som fått hjälp.
 
Peter Larsson, skribent, debattör, medredaktör Newsvoice
Medlem i Amnesty, Kommittén för Mänskliga Rättigheter och Röda Korset.