Mamma beter sig som en zombie efter ECT-behandlingarna


Statyett av ett delat kvinnohuvud, som vi lagt till en anmälan på skador från ECT-behandlingar.

Kopia av en faktisk anmälan på skador från ECT-behandlingar.

Härmed vill jag anmäla de skador som min mamma har fått av ca 14 st ECT-behandlingar.

Läkare beslutade att hon skulle få ECT och de lovade att hennes tillstånd skulle bli mycket bättre. Varken jag som anhörig eller hon fick någon information om att det fanns risk för bestående minnesskador eller andra skador efter ECT-behandlingarna.

Precis som en lobotomerad

Följande skador fick min mamma efter ECT-behandlingarna:
Svårt att komma ihåg och minnas; låg tröskel för koncentration; känslor är borta – det är precis som om hon är lobotomerad. Går som en Zombi och har ingen ansiktsmimik. Har stora problem kan inte sköta sig själv.

Läkarna har gjort olika kontroller och finner inte henne som varken dement eller något annat. De vet inte vad som är fel, troligtvis för att de inte har koll på neurologen att hon fått skador av ECT.

Hamnat på ett boende för psykiskt sjuka

Talar utan sk sång när man pratar, utan pratar i en och samma ton, denna kvinna har varit fruktansvärt färgstark och haft mycket tyckande. Förstår inte längre att sköta sin hygien och nu hamnat på ett boende för psykiskt sjuka. Min mamma har blivit en annan person och förstår inte att sköta sig själv efter ECT-behandlingarna.

Hon har blivit personlighetsförändrad

Anhöriga och vänner har sett förändringar hos min mamma efter ECT-behandlingarna – hon har blivit personlighetsförändrad, går annorlunda och talar annorlunda som om inga känslor finns. Min mamma är i allra högsta grad berättigad till upprättelse och skadestånd efter dessa skador från ECT- behandlingar.

Vi har inte fått någon information eller hjälp att anmäla dessa skador från ECT-behandlingarna.


Anmälningar skickas in till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, och Patientförsäkringen, LÖF. Kopior på anmälningarna har skickats till Socialstyrelsen, Socialministern, Socialutskottet, Uppdrag Granskning, Debatt, SVT och Kalla Fakta. Ingen skall kunna säga att de inte visste om att många människor skadas av ECT-behandlingar.


Har du fått skador av ECT-behandlingar?

Har du eller någon du känner fått skador av ECT-behandlingar?

Vi arbetar långsiktigt för att alla drabbade av ECT skall få upprättelse och skadestånd.

För att kunna uppnå detta så krävs det faktiska anmälningar.

Du kan hjälpa till – och hjälpa andra – genom att berätta din historia eller anmäla.

Jag har varit i kontakt med hundratals drabbade och deras anhöriga.

Vi tar det steg för steg i din egen takt och jag är med och stöttar och hjälper hela vägen. Du kan alltid kontakta mig när du behöver.

Du får också en full information om mig och mitt engagemang.

Välkommen att kontakta mig!
Peter

Du är tyvärr inte ensam!

Du är tyvärr inte ensam om att ha fått skador av ECT-behandlingar. Många är drabbade av ECT, elchocker eller elbehandling.

Läs om fler skador från elchocker (ECT).

Möt andra på Facebook – Nej till elchocker (ECT)!

Peter Larsson hjälper personer som skadats av ECT-behandlingar
”Peter. I mina ögon är du en sann hjälte. Detta har legat så djupt inom mig att jag i tidig ålder (13 år) fick ETC. En stor slöja av skam har hela livet funnits och jag har blivit negativt dömd av de få personer som visst.Men när jag fick kontakt med dig kunde jag börja berätta”

Fler lovord från personer som fått hjälp.

 

Peter Larsson, skribent, debattör, medredaktör Newsvoice
Medlem i Amnesty, Kommittén för Mänskliga Rättigheter och Röda Korset.