ECT-behandlingarna gjorde mig till ett kolli som bara vill dö


Kopia av en faktisk anmälan på skador från ECT-behandlingar.

Vill härmed anmäla de skador som jag har fått av ECT-behandlingar. Jag kommer inte ihåg något från den tiden men jag vet att jag genomgick 16 stycken ECT behandlingar.

ECT-behandlingarna avbröts då jag blev sjukare och sjukare

Jag blev sjukare och sjukare så till slut så avbröt man ECT behandlingarna. Då tog man en massa olika blodprover och då upptäckte man att jag hade fel på sköldkörteln som producerade alldeles för lite tyroxin! Har begärt ut journalerna men blivit nekad detta.

Psykiatrin lovordade ECT och övertalade mig

Samma dag som jag blev inlagd föreslogs ECT-behandlingar. Det skulle vara snabbaste och bästa sättet att bota depressionen. Ett snabbt tillfrisknande! De lovade en snabb förbättring enligt min sambo. Läkaren lät så övertygande att jag tackade ja. Blev väl mer eller mindre övertalad. Jag var i så dåligt skick att jag hade gått med på vilken behandling som helst.

Jag vill inte längre leva

De sa att man kunde få problem med närminnet men att det skulle gå över efter någon vecka. Sen sa dem att det kunde dröja två tre månader. Sen sa dem upp till ett halvår, nu är det två år sedan och nu säger man att det är depressionens fel. Idag, efter ECT, sitter jag som ett minnesbefriat jävla kolli och bara hoppas på att få dö. Så är det, varje morgon vaknar jag besviken över att leva. Jag önskar att jag kunde vrida klockan tillbaks och att jag hade fått den här fasansfulla ECT-behandlingen ogjord!

Känns som stora svarta hål i minnet

Jag är fortfarande sjukskriven. Har problem med sociala kontakter. Matlusten är borta. Känner mig bara apatisk och har fullständigt tappat livsgnistan. Omskolade mig till undersköterska för fyra år sedan men har absolut inget minne av detta. Så mycket minnen som raderats ur huvudet av ECT-behandlingarna – det känns som stora svarta hål.


Anmälningar skickas in till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, och Patientförsäkringen, LÖF. Kopior på anmälningarna har skickats till Socialstyrelsen, Socialministern, Socialutskottet, Uppdrag Granskning, Debatt, SVT och Kalla Fakta. Ingen skall kunna säga att de inte visste om att många människor skadas av ECT-behandlingar.


Har du fått skador av ECT-behandlingar?

Har du eller någon du känner fått skador av ECT-behandlingar?

Vi arbetar långsiktigt för att alla drabbade av ECT skall få upprättelse och skadestånd.

För att kunna uppnå detta så krävs det faktiska anmälningar.

Du kan hjälpa till – och hjälpa andra – genom att berätta din historia eller anmäla.

Jag har varit i kontakt med hundratals drabbade och deras anhöriga.

Vi tar det steg för steg i din egen takt och jag är med och stöttar och hjälper hela vägen. Du kan alltid kontakta mig när du behöver.

Du får också en full information om mig och mitt engagemang.

Välkommen att kontakta mig!
Peter

Du är tyvärr inte ensam!

Du är tyvärr inte ensam om att ha fått skador av ECT-behandlingar. Många är drabbade av ECT, elchocker eller elbehandling.

Läs om fler skador från elchocker (ECT).

Möt andra på Facebook – Nej till elchocker (ECT)!

Peter Larsson hjälper personer som skadats av ECT-behandlingar
”Peter. I mina ögon är du en sann hjälte. Detta har legat så djupt inom mig att jag i tidig ålder (13 år) fick ETC. En stor slöja av skam har hela livet funnits och jag har blivit negativt dömd av de få personer som visst.Men när jag fick kontakt med dig kunde jag börja berätta”

Fler lovord från personer som fått hjälp.
 
Peter Larsson, skribent, debattör, medredaktör Newsvoice
Medlem i Amnesty, Kommittén för Mänskliga Rättigheter och Röda Korset.